(Kattins a gombra, küld el az üzenetet, válaszként ismertetem a kedvezményes vásárlási tudnivalókat.)

RegEnoros nasik

Amikor fogyókúráról esik szó, gyakran előkerülnek a megvonások, az önfegyelem, és a szigorú étrendi korlátozások képei. Azonban a súlycsökkentés nem kell, hogy kényelmetlen küzdelem legyen.

Valójában, az egészséges nassolás és a jól megtervezett étkezési szokások örömteli részei lehetnek egy kiegyensúlyozott életmódnak.

Ebben az írásban arra fókuszálok, hogy bemutassam, hogyan lehet az egészséges nassolást beilleszteni a mindennapokba, anélkül, hogy le kellene mondanunk a kedvenc ízeinkről.

Megosztok recepteket és ötleteket, amelyek segíthetnek fenntartani a motivációt, hogy könnyebbé tegyem azt az utat, mely a céljaid eléréséhez vezetnek.

regenoros nasi ötletek

Egészséges nassolnivalók otthoni estékre

Próbáljuk ki együtt ezeket a házi készítésű csipszeket! 🧡

Ha egy kis egészséges nassolnivalóra vágyunk, itt van néhány remek ötlet, amit könnyedén elkészíthetünk otthon! Ezek a házi készítésű chipsek nem csak finomak, hanem egészségesek is, így mind a RegEnor és mind a  Slim 40 kúrázók számára is ideális választások lehetnek.

A jó hír, hogy szinte bármilyen zöldségből készülhetnek, választhatunk sütéshez egy kevés zsírt vagy egyszerűen használhatjuk a sütőt. Íme néhány finomság, amit érdemes kipróbálnunk:

Cukkini chips:

Nincs szükség pepecselésre a hámozással itt sem. Vágjuk vékony szeletekre a cukkinit, keverjük össze egy kevés zsírral, és süssük meg sütőpapírral bélelt tepsiben. Ne felejtsük el megsózni! Időnként forgassuk meg a szeleteket, hogy egyenletesen süsse meg minden oldalát. Ez a változat szintén jól tárolható zárható dobozban.

Cékla chips:

Készítsük el hasonlóan, mint a többi csipszet, csak itt ügyeljünk arra, hogy a kivont levet alaposan itassuk fel papírtörlővel.

Tipp: Az ízeket még különlegesebbé tehetjük, ha Himalája sót vagy tiszta sót használunk, amely jobban beleivódik a zöldségkarikákba, így gazdagabbá teszi az ízélményt.

Sütési útmutató: A zöldségchipseket 200 °C-on, légkeveréses sütőben körülbelül 20-30 percig kell sütnünk, amíg ropogóssá nem válnak. A sütési idő változhat a zöldségek vastagságától és a sütőtől függően, ezért érdemes közben ellenőriznünk őket.

Kóstoljuk meg együtt ezeket az isteni finom és egészséges alternatívákat, és élvezzük az otthoni nassolás minden pillanatát! 😋🙂

Édesburgonya ropogós

Édesburgonya ropogós

Hozzávalók:

  • 2 nagy édesburgonya
  • 2 evőkanál olvasztott zsír vagy olvasztott ghí
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss rozmaring vagy tetszőleges fűszernövények, finomra vágva (opcionális)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 220°C-ra.

Megmossuk és megszárítjuk az édesburgonyákat. Hámozás nélkül, vékony szeletekre vagy hasábokra vágjuk, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk.

Egy nagy tálban összekeverjük az olvasztott zsiradékot, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót, és a borsot. Hozzáadjuk az édesburgonya szeleteket, és összekeverjük úgy, hogy minden szelet egyenletesen kapjon a fűszeres zsiradékból.

Szétterítjük a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne érintkezzenek egymással. Szórhatunk rá néhány friss rozmaringot vagy más fűszernövényt extra ízért.

Megsütjük a szeleteket a sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Félidőben megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen megsüljön.

Miután elkészültek, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni. Ezután már melegen tálalhatjuk, esetleg egy kis extra sóval megszórva, ha szükséges.

Tipp: Kísérletezhetünk különböző fűszerekkel és gyógynövényekkel a változatosság kedvéért, mint például chili por a csípősebb ízért vagy édeskömény mag a különleges aromáért.

Töpörtyűs tallér – hétvégi nassoláshoz

Ez a recept igazán egyszerű és finom, tökéletes választás a hétvégi nassoláshoz!

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált töpörtyű
  • 60 dkg liszt (tönköly, rozs, rizs vagy akár vegyesen – ez a recept rizs és rozslisztből készült!)
  • 2 dl víz (ha száraz a töpörtyű, szükség lehet egy kis extra vízre)
  • 3 teáskanál só
  • csipet bors
  • lilahagyma ízlés szerint

Extra ízesítés:

  • Adjunk hozzá vöröshagymát is, egyszerűen daráljuk le a töpörtyűvel együtt, így még ízletesebb lesz! Fokhagymával is kipróbálhatjuk, ha szeretjük.

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a darált töpörtyűt, a lisztet, a vizet, a sót és a borsot. Ha használunk lilahagymát, azt is aprítsuk bele.
  2. Gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd formázzunk belőlük golyókat.
  3. Ha van otthon ostyasütőnk, süssük meg benne a tallérokat, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Ha nincs, használhatunk húsklopfolót is a golyók kilapítására, majd süssük meg őket serpenyőben.

Tálalás: Tálalhatjuk melegen, frissen! Jó ropogtatást! 🙂

Csicseri rágcsa

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a csicseriborsót előző este.
  2. Másnap főzzük a beáztatott csicseriborsót kb. 1 órán át, majd szűrjük le.
  3. Helyezzük a lecsöpögtetett csicseriborsót sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Szórjuk meg alaposan sóval, és süsük ropogósra a sütőben.

Sütési információ:

  • Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
  • Légkeveréses üzemmódban süssük 8-10 percig és már kész is!

Tökéletes választás filmnézéshez vagy baráti összejövetelekhez, amikor diéta alatt sem kell kimaradni a jóból… 🙂

Édes ízű nasi: kókuszos keksz recept

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál zsír
  • 2.5 bögre kókuszreszelék
  • 2 db közepes (“M” méretű) tojás
  • 2 evőkanál stevia, eritrit vagy más bevált édesítő
  • 1 csipet só

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Elkészítés:

  1. Kezdjük azzal, hogy a zsiradékot óvatosan olvasszuk fel egy kis edényben, közepes lángon.
  2. Amint a zsiradék megolvadt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojásokat, a választott édesítőt és egy csipet sót. Keverjük az egészet alaposan össze, hogy egyenletes masszát kapjunk.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzunk ki a masszából egyenlő nagyságú adagokat. A kezünkkel vagy egy kanállal formázzuk őket kívánt alakúra, például golyókká vagy korongokká, és a tetejüket finoman nyomkodjuk le.
  4. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, légkeveréses üzemmódban, és süssük a kókuszkekszeket 7-10 percig. Figyeljünk oda, hogy ne süljenek túl, csak szépen aranybarnára piruljanak.
  5. A sütés után vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk őket a tepsiben néhány percig hűlni, mielőtt rácsra téve teljesen kihűlnének. Ez segít megőrizni formájukat.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Sült kókuszgolyók

Hozzávalók:

  • 400 g kókuszreszelék
  • 5 db egész tojás
  • 200 g kristálycukor helyett eritrit vagy stevia

Elkészítés:

  1. A tojásokat verjük fel, és keverjük el az édesítővel, amíg krémes állagú nem lesz.
  2. Ezután óvatosan öntsük hozzá a kókuszreszeléket, és keverjük homogén masszává.
  3. Formázzunk a keverékből golyókat, amelyeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük a kókuszgolyókat 25-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a felületük.

Remélem, hogy ez a néhány ötlet segítséget nyújtott abban, hogy felfedezzük azt, hogy az egészséges nassolás milyen sokszínű és élvezetes is lehet.

Ne feledjük, a súlycsökkentés útja nem csak a kalóriák számolásáról szól, hanem arról is, hogy megtaláljuk a harmóniát és az örömöt az étkezésben úgy, hogy közben még fogyni is lehet.

Az itt bemutatott receptek csupán kiindulópontok. Biztatok mindenkit a további kísérletezésre, ötletelésre, mert így lehet folyamatosan fenntarthatni a lelkesedést a kívánt változáshoz.