zsír szerepe a fogyásban

 

A zsír nem az ördögtől való

Alig néhány éve még felszisszentünk, ha meghallottuk azt a szót, hogy zsír. Főleg, ha kiderült, hogy az étel, amit el akarunk fogyasztani disznó-, kacsa-, liba- vagy más állati eredetű zsírral készült.

Rögtön a magas koleszterinszint és az elhízás mumusa riogatott minket. Aki megtehette a legdrágább és legkülönfélébb olajokat szerezte be konyhájába.

Nem rég hallottam egy menüztető ismerősömtől, hogy sokan betelefonálnak hozzá az ügyben, hogy mivel főznek. S ha meghallják, hogy olajjal, rögtön megnyugszik az érdeklődő lelke, és már rendeli is házhoz a menüt. Ennyire félnek ma az emberek a zsír fogyasztásától.

De pár héttel ezelőtt beszéltem egy olyan hölggyel is, aki az utóbbi években egyáltalán nem fogyasztott zsiradékot. Ételeit csak vízzel párolta, és most mégis súlyfelesleggel küszködik. Ő is a Reg Enor felől érdeklődött…

 

Zsír kontra elhízás

military_dietHát nem furcsa ellentmondást, hogy az elhízás egyik fő bűnösének a zsír lett kikiáltva, mégis manapság több a túlsúlyos ember – nem beszélve a fiatalokról – mint alig 50 évvel ezelőtt???

Miközben téves információkkal bombáznak a médián keresztül, a helyes táplálkozással kapcsolatban, egyre nő az elhízottak, az autoimmun betegek és a rákbetegek száma.

 

 

Zsír mint fő energia forrás

Utánajártam, és a Wikipédia szerint is a zsír, nagyon fontos eleme az energiaforrásainknak. A jó emésztéshez, a vitaminok tökéletes felszívódásához, beépüléséhez elengedhetetlen a zsírok fogyasztása.

A napi kalóriánk 30%-át nyugodtan fedezhetjük zsírral! De itt hangsúlyozom nem olajjal vagy margarinnal, hanem valódi zsírral!

 

Anyagcsere és a zsír

Az anyagcsere egy rendkívül bonyolult folyamat, mely során a sejtek a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat égetnek el. Így termelik a szervezet működéséhez szükséges energiát, és biztosítják az emésztés során keletkezett bomlástermékek, salakanyagok eltávozását is.

De miért ennyire fontos, hogy a zsiradék valódi zsír legyen? Mert egyedül a zsír indítja be a máj epetermelését és az epehólyag ürülését. Ez által biztosítva a salakanyagok akadálytalan távozását a testünkből. Tehát nincs tökéletes emésztés zsír nélkül!

A zsírnak ezenkívül fontos szerepe van

  • a hőháztartás szabályozásában
  • védi az izmokat, csontokat a sérülésektől.

 

Zsír 50 évvel ezelőtt…

Mikor még nem létezett minden háztartásban hűtőszekrény a lesütött húsokat is zsírban tartósították.

Ami eddig fő ellenségnek tűnt, mint

  • a zsír,
  • a só,
  • vagy a tojás,

mára már tudományos körökben is elismert és szükséges tápanyagforrásnak számít.

 

zsírszalonna, kolbasz,

 

Tekintsünk vissza csak 50 évre, és láthatjuk, hogy a szalonna, a kolbász szinte mindennapi eledel volt. Az akkori idősek, mára már elképzelhetetlen energiával bírtak, és nem kórházakban végezték a földi létüket, hanem békésen saját otthonukban távoztak úgy a túlvilágra, hogy előtte még lehet, hogy a kertben kapáltak.

Ma sajnos a túlgyógyszerezett nyugdíjas korosztály, legtöbb idejét az egészségügyi intézményekben tölti, méltatlan körülmények között…

De szerencsére van választásunk! A mi döntésünk, hogy hiszünk-e a hamis reklámoknak vagy jobban utánajárunk az igazságnak, és még idejében változtatunk étkezi szokásainkon.

A Reg Enor kúra is a zsír fogyasztásra, és a hagyományos magyar étkezési szokásokra épül. Ezért nincs éhezés és ezért ennyire hatásos!

 

sikeres méregtelenítés

Ha kedvet kaptál Te is, még a kúra előtt  vedd fel velem a kapcsolatot a siker érdekében!

Vagy bővebb információért, iratkozz fel hírlevelemre most!

Ferencz Ildikó

Hívj!   +36 30 560 7121

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés