reg-enor-diéta sűly megtartása

Hogyan tartsuk meg a RegEnor diétával elért súlyunkat?

Igen fontos kérdés, mit tegyünk annak érdekében, hogy a leadott kilók ne csússzanak vissza? Erre nagyon egyszerű a válasz: semmiképp ne térjünk vissza ahhoz az étrendhez, ami a túlsúlyunkat okozta. 🙂 De ha nem akarok ennyire szigorú lenni, akkor is a diéta alatt tiltott ételekre csak fokozatosan térjünk át, és a későbbiekben is csak mértékkel fogyasszuk őket.

Szerencsére a Reg-Enor diéta, hosszútávon betartható. Visszavezet minket nagyszüleink konyhájába. A hagyományos étkezés, ami több évszázadon keresztül jellemezte a magyar étrendet, csak állati eredetű zsírt használt. Sütemény, édesség csak ünnepekkor vagy hétvégeken került az asztalra. Nem kell tehát feltalálni a spanyolviaszt, csak visszatérni a gyökerekhez és magunk mögött hagyni, a reklámok által diktált hamis trendeket.

10 pont, amit ha betartasz, hosszútávon megőrizheted a kúrával elért súlyod:

A fenntartó kúra már nem olyan szigorú, mint a diéta, de pár motívumot érdemes betartani:

1.    A kenyeret továbbra csak pirítva fogyasszuk!fenntartó diéta

2.   Ételeinket állati eredetű zsírral készítsük el.

3.  Tejtermékek, tészták, krumpli, olajos magvak csak ritkán kerüljenek az asztalunkra.

4.  Gyümölcsöt inkább a délelőtti órákban együnk.

5.   1,5-2 liter vizet igyunk minden nap.

6.   A cukrot vagy csak mértékkel használjunk vagy továbbra is édesítőszerekkel helyettesítsük.

7.  Fogyasszunk valamilyen alga-készítményt, ami köztudott, hogy gyorsítja az anyagcserét. Ezen kívül az algák sejttápláló, sejtregeneráló és sejtvédő hatással bírnak és még a nehézfémeket is kivezetik a szervezetből.

8.   Legyünk sokat levegőn. A napfény segíti a D vitamin képződést, melynek hiánya sokszor vezet a túlsúly kialakulásához.

9.   Mozogjunk rendszeresen! Nem kell órákat izzadni a konditeremben. Napi fél óra tempós séta elért súly megtartásAis segít karbantartani testünket.

10. Utoljára, de nem utolsósorban, szakítsunk időt barátainkra. Legyünk társaságban, nevessünk sokat! A legnagyobb butaság, amit életemben hallottam, hogy a nevetés hizlal. A nevetés az egyik legjobb stresszoldó. Egyensúlyban tartja a test és lélek harmóniáját, olyan hormonokat szabadít fel, melyek javítják közérzetünket és általános egészségi állapotunkat is.