Diéteás ételek - fogyókúra

 

Fogyókúra vagy hízókúra?

Ha már a sokadik sikertelen fogyókúrán vagy túl, ideje tisztázni pár ételről, hogy segíti vagy gátolja-e a súlycsökkenést. A reklámoknak – gondolom – Te is már sokszor bedőltél és egy-egy diétásnak mondott élelmiszerről, utóbb sok esetben kiderült, hogy rengeteg kalóriát, cukrot, vagy ami még rosszabb, adalékanyagokat tartalmaz.

Nézzük meg most közösen, melyek az azok az ételek, melyekről azt hitted, hogy fogyhatsz tőlük, de az ellenkező hatást érted el vele.

 

 

Diétás ételek - fogyókúrában

1. Gyümölcsök

Íncsiklandóak, finomak és egészségesek! Viszont általában sok cukrot tartalmaznak, és gyakran okoznak erjedést a belekben, ha más étellel keverednek. Ezáltal romlik az emésztés, lassul az anyagcsere és a fogyás is. Épp ennek okán a – „fógyózok, ezért sok gyümölcsöt eszem” – hozzáállással nem biztos, hogy azt az eredményt érjük el, amire már rég óta annyira vágyunk!

A citrom viszont mindig jó választás a legtöbb diéta alatt. Ízesíthetjük vele vizünket, s így talán a megfelelő folyadékbevitelt is garantálhatjuk.

A többi gyümölcs esetében mindig válogassuk meg, hogy mikor és miből mennyit fogyaszthatunk, ha már a súlycsökkentés a fő cél.

 

 

Dietás ételek - tej

 

 

2. Tejtermékek:

Van olyan tejtermék, ami az egyes diétáknál kedvezően hat. Ilyen lehet pl. a kefir, a tejsavó. Viszont általánosságban a tejtermékek nyákosítják a szervezetet és gyulladásokat is okozhatnak. Az irritált bélrendszer pedig nem segít a fogyókúra alatt sem.

A gyümölcsjoghurtok, meg egyenesen szabotálják a diétát! Nem hogy nem egészségesek, de ezen felül rengeteg olyan hozzáadott anyagot tartalmazhatnak, melyek hatalmas terhet jelentenek a testünk anyagcseréjének. Ha lehet, felejtsük el rögtön őket!

 

Diétás ételek - diabetesz

 

3. Diabetikus kész ételek

Ezek a cukorhelyettesítőkkel készült, esetleg szénhidrát-csökkentett készételek általában cukorbetegeknek készültek és NEM fogyókúrázóknak! Nagy eséllyel valamilyen szintetikus cukorhelyettesítő van bennük és emellett még rengeteg adalékanyag.

Érdemes picit több figyelmet szánni a diabetikus készítmények összetételére, kalória tartalmára. Érhetnek még csalódások!

Sokkal jobban jártok, ha Ti vásároljátok meg cukor helyettesítésére az Eritritet, mely az erjesztett cukor kristályosított formája (0% kalória) vagy a Stivia-t – ami szintén teljesen természetes. S az így elkészített finomságokkal nem csak csodásan átalakíthatod, de tisztíthatod is a testedet.

 

 

 

Diétás ételek - csökkentett zsírtartalom

+ 1 Csökkentett zsírtartalmú ételek

Ma már egyre több tanulmány igazolja, hogy a szénhidrát-csökkentett étrend sokkal hasznosabb fogyási szempontból, mint a zsír-csökkentett diéta. A zsíroknak nagyon fontos szerepük van az emésztésben, a vitaminok beépülésében, az energiaellátásban és a hormontermelésben is. Vagyis a szervezet harmonikus működéséhez elengedhetetlenek.

 

A test legnagyobb %-a víz, ezt követi a zsír. Ezen felül a zsír a legjobb „üzemanyag”, segít lekötni, közömbösíteni és eltávolítani a testben túltengő savakat, méreganyagokat. Ez által a fogyás szempontjából létfontosságú!