Magyarország lakosságának több mint a fele túlsúlyos, 27%-a elhízott, pedig legtöbben ma is zsírszegényen táplálkoznak. Ami még megdöbbentőbb, hogy a Vegán-étrendet követőknek is  sok esetben magas a koleszterinszintjük.  Mi magyarázhatja ezeket a tényeket?

 

Koleszterin és a zsír

 

Hogyan segít a zsír és az epesav a fogyásban?

Mi jut eszedbe a fogyókúráról?

Koplalás, éhezés, zsírmegvonás…és hasonlók???

Zsírt enni a fogyókúra alatt nemrég még szentségtörésnek számított. Ha diétáról beszéltünk, akkor elsősorban kevés és zsírszegény ételre gondoltunk.  Szerencsére ma már egyre több szakember elismeri a zsír fontosságát a súlycsökkentésben.

 

Napjainkban legismertebb diéták, melyek előtérbe helyezik a zsírbevitelt:Koleszterin diéta - zsír - epesav

Paleo diéta: mely az ember ősi genetikájára épül. Azon a tényen alapszik, hogy az ősember gyűjtögetett, halászott és vadászott. Tápláléka főleg állati fehérjékből, zsírokból állt, kiegészítve azt gyümölcsökkel, zöldségekkel és magokkal.

Atkins diéta: Alapja a minimális szénhidrát bevitel. Zsírok, fehérjék alkotják az étrend fő pilléreit.

Ketogén diéta: Kiemelten fontos a zsír fogyasztása. A napi kalóriabevitel 75%-a áll zsírokból, 20% a fehérje, és mindössze 5% szénhidrát engedélyezett.

Reg-Enor diéta: Kizárólag állati zsír fogyasztható. Ennek oka, hogy a Reg-Enor serkenti a máj működését, az epetermelést, melynek leürülését a legjobban a zsíros étrend támogatja.

 

Ha nem fogyasztunk elég zsiradékot, az epe nem tud megfelelően távozni az epehólyagból, mely egyik fő oka lehet az epekőképződésnek. Az anyagcsere megbomlik, lelassul, a túlsúly meg gyarapszik. A felesleges koleszterin nem tud távozni az epesavval. Ez magyarázza azt a tényt, hogy a Vegán étrendet követőknek is gyakran magas koleszterinszintet mérnek.

 

Koleszterin - zsír fogyasztás

Epesavak szerepe:

Tudnod kell, hogy ha iszod a Reg-Enor-t, azzal támogatod a máj epetermelését. Viszont annak leürülése is legalább ennyire fontos, mert:

az epesav központi szerepet játszik:

  • a zsír bontásában, ez által a fogyás beindításában
  • a tökéletesebb emésztésben
  • a felesleges koleszterin kivezetésében, így az epekőképződés megelőzésében
  • a zsírban oldódó A-, D-, E és K vitaminok felszívódásában, beépülésében
  • a természetes immunitásban, hisz az epesavak elpusztítják a vírusokat, káros baktériumokat és gombákat,

 

A Reg-Enor által megnövekedett epe tökéletes leürüléséhez, viszont elengedhetetlen az állati zsír. Ez által javul az anyagcsere és a méreganyagok távozása is biztosított.