Az Obesity Update 2017 című tanulmánya szerint az elhízottak aránya alapján Magyarország a grafikon 4. helyen áll! Csak az USA, Mexikó és Újzéland előz meg minket a statisztika szerint.

Európa legkövérebb nemzetévé váltunk!

Sajnos más felmérések is igazolják, hogy minden 5. magyar túlsúlyos. És a megkérdezettek több, mint fele már több sikertelen fogyókúrán van túl.

Ma már a fogyás nem csak hiúsági kérdés, ugyanis egészségünk visszaszerzése lehet a tét. Ugyanis sok betegség kialakulásának kockázata nő a tartós elhízással.

fogyokúra siker

Hogy a kívánt súlycsökkenés be is következzen, az alábbi 8 pontot kövesd!

  1. Érdemes étkezési naplót rendszeresen vezetni, ami hűen tükrözi majd a diéta eredményességének vagy épp kudarcának okait.
  2. Már a fogyókúra kezdetekor tűzzük ki a célt,  és fontos, hogy hosszútávra tervezzünk.
  3. A kitűzött cél reális legyen, ami max. heti fél-egy kilogramm fogyást jelenthet.
  4. Emellett fel kell térképezni, az eddigi rossz szokásainkat, melyek a túlsúly kialakulásához vezettek.
  5. És természetesen segíthetnek egyes étrend-kiegészítők is, de nem jó, ha csak azokban bízunk.
  6. Lényeges a diéta követése, és a mértékek betartása.
  7. Soha, ne hasonlítsuk magunkat máshoz. Magunkhoz képest kell, egy kicsivel mértékletesebben enni, és a magunk tempójában kell haladni a fogyásban is.
  8. S ha a rendszeres mozgás (ami akár egy séta is lehet) is része a mindennapoknak, a fogyás, és az egészségünk megőrzése garantált.

 

Fogyókura - siker - kitartás

 

 

Ha még nem vagyunk túlsúlyosak, megelőzésként évente, tudatosan iktassunk be egy-egy méregtelenítő kúrát, így hosszútávon megtarthatjuk ideális formánkat, és elejét vehetjük az elhízással együtt járó krónikus betegségeknek is!